Pomorski i povijesni muzej Hrvatskog primorja Rijeka kreće s novim radnim vremenom i edukativnim radionicama

15.06.2020
Muzej se otvara za posjetitelje u uobičajenom radnom vremenu i to ponedjeljkom od 9 do 16, od utorka do subote od 9 do 20, te nedjeljom od 9 do 13 sati

Muzej će biti otvoren za individualne posjete, tj. posjete samo jedne osobe ili skupine osoba u stalnom kontaktu uz postojeće ograničenje broja posjetitelja koje je i dalje na snazi.

Stručna vodstva na svim lokacijama do daljnjeg se neće održavati no ponovo je moguće održavanje manifestacija i kulturnih programa sukladno preporučenim mjerama zaštite koje podrazumijevaju redovitu dezinfekciju svih površina dezinfekcijskim sredstvom na bazi alkohola, redovito prozračivanje, zaštitne maske za sudionike i posjetitelje, dezinfekciju korištene opreme nakon uporabe i primjenu svih propisanih mjera epidemiološke zaštite na snazi u trenutku održavanja programa. Broj posjetitelja i sudionika u programu koji se održava u prostoru Muzeja ograničava se na najviše 35-ero u Mramornoj dvorani i 50-ero u Atriju, a u perivoju na najviše 60-ero.
Na ulazu u Muzej i na još nekoliko mjesta u prostoru osigurano je sredstvo za dezinfekciju ruku s uputama o korištenju, uputa o obveznom održavanju fizičke distance među osobama, Preporuke i upute o broju i zadržavanju ljudi u zatvorenim prostorima te Preporuke za sprečavanje infekcije i sve mjere zaštite od bolesti COVID-19 kojih se posjetitelji moraju pridržavati. Izložen je i plan kretanja po prostoru kako bi se mogući kontakti sveli na najmanju mjeru.

O svim sudionicima programa vodit će se evidencija s kontaktnim podacima.

Muzej ponovno počinje s edukativnim programom radionica za djecu predškolske dobi te učenike osnovnih i srednjih škola. Pokreću se programi Praznici u Muzeju, Jutro u Muzeju, Čudotvornica na putu, dramska radionica Dramci iz Guvera, likovna radionica Muzejski mali atelje – MuMa, radionice u sklopu manifestacija te edukativne rođendanske radionice.

Muzej je svojim sadržajima prisutan i u virtualnom svijetu – na FB stranici Muzeja https://www.facebook.com/ppmhp/ dnevno se opbjavljuju zanimljivosti iz rada muzeja, tekstovima i kratkim video pričama predstavlja se Muzej, nekadašnja Guvernerova palača u kojoj je smješten, bogati muzejski fundus, ali i zanimljivosti rada „iza scene“. Muzej je prisutan i na YouTube kanalu https://www.youtube.com/channel/UC10rJeHJHvmD2CvfYv2FZRw, a program Ljubav na prvi muzej predstavljen je putem aplikacije TikTok https://www.tiktok.com/@ppmhp.